3 Ekim 2011 Pazartesi

Ahşap Güverte Boyama

Gemilerinizin güvertelerine canlılık getirmek isterseniz, sabır katsayınızla doğru orantılı olarak uygulayabileceğiniz güzel bir teknik mevcut. Maske bantı olarak 1/700 ölçek için 0.4 mm genişlikteki Aizu marka maske bantı uygundur.  


Öncelikle modelinizin güvertesini tabanca ile ana rengine boyuyorsunuz. Ben genelde Gunze'nin Sail Color rengini bu iş için kullanıyorum.

Bundan sonra işin eğlenceli kısmı başlamakta. Maske bantını 20 -25 cm'lik şeritler halinde alt alta yapıştırıp 7 mm.lik boylarda düzgünce kesiyorsunuz. Belirli bir noktadan başlayarak istediğiniz şablona göre ilk rengin üzerini kapatıyorsunuz.


İlk rengin maskelenmesi bittikten sonra renginizin bir koyu veya bir açık tonu ile güvertenize bir kat yeni boya atıyorsunuz. Bu iş için aşağıdaki tonlardan kullanıyorum.


Sırasıyla arzu ettiğiniz şablona göre maskeleme yaparak her aşamada uyguladığınız rengi değiştirerek ve bir önceki aşamadaki maske bantlarını sökmeden son renk tonuna kadar tüm güverteyi bantlayıp boyuyorsunuz.


İşlemi modelin tüm ahşap yüzeylerinde bir defasında uygulamakta elbette yarar var.

En son olarak son maskeleme ile gerekli yerler koruma altına alındıktan sonra modelin diğer bölümlerini boyayabilirsiniz.



Arzu ettiğiniz boyama bittikten sonra maskelerinizi açabilirsiniz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder